Wednesday, May 2, 2007

ΣΑΤΙΡΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ

Μέχρι τις 6 Μαΐου η Θεατρική Ομάδα του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου θα παίζει την πολιτική σάτιρα του Ντάριο Φο «Οι Αρχάγγελοι δεν παίζουν φλίπερ» στο Θέατρο του Ηλιου (οδός Φρυνίχου 10, Πλάκα) με 15 ερασιτέχνες ηθοποιούς. (Ωρα έναρξης 21.00, τιμή εισιτηρίου 3 ευρώ).

Πρόκειται για μια οξύτατη σάτιρα του Ντάριο Φο, που έχει ως στόχο τη γραφειοκρατία και τους μηχανισμούς που την αναπαράγουν. Υπουργοί, κρατικές υπηρεσίες, διευθυντές, δημόσιοι υπάλληλοι, δήμαρχοι παρελαύνουν από σκηνής σαν σε τσίρκο, κάνοντας ο καθένας το δικό του σόου. Στο μεταξύ, αποκαλύπτεται η λογική των γραφειοκρατών ότι δεν βεβαιώνεται στα χαρτιά αυτό που υπάρχει, αλλά αυτό που βεβαιώνεται στα χαρτιά, πρέπει να υπάρχει.

Ενα έργο που το χαρακτηρίζει ο αντικομφορμισμός και η ισχυρή σατιρική δόση πάνω στην πολιτική, την εκκλησία και την ηθική που όλο και περισσότερο βαραίνουν στην καθημερινή μας ζωή. Η σκηνοθεσία είναι των Γιώργου Μαχαιρά και Ισμήνης Κορωνίδη, τα σκηνικά της Μικαέλας Λιακατά και η μουσική των Freedom of speech.